loader image

Despre bionike

BioNike face parte din grupul ICIM International, lider pe piata dermatocosmeticelor in Italia, infiintata in 1930 la Milano ca si companie farmaceutica. BioNike isi are originile in cuvintele grecesti:

Bios= viata si Nike=victorie >>> Viata victorioasa

Marca noastră a fost creată datorită intuiției unui antreprenor și farmacist care, în anii 1960, a realizat că produsele cosmetice ar putea fi utile nu numai pentru ingrijire si infrumusetare, ci și pentru a sprijini tratamentele dermatologice.

La vremea aceea putini dermatologi se implicau in industria cosmeticelor, totuși alergiile de contact, în special cele declanșate de metalele grele din formulele cosmetice, apareau deja in randul populației.După ce ne-am dat seama de acest risc crescut de alergii și am identificat oportunitatea de a oferi o soluție, în anii 1990 am început să colaboram cu laboratoare chimice calificate pentru a dezvolta o metodă capabilă să detecteze chiar cantități minime de nichel.

Ne descriem cu mândrie ca o companie care a inițiat formularea și comercializarea de tratamente pentru pielea sensibilă, alergică și hipersensibila. Aprecierea pe care ne-au arătat-o consumatorii ne-a determinat să devenim una dintre companiile de top de pe piața farmaceutică italiană. Acest lucru ne-a determinat să oferim produsele noastre piețelor străine, unde BioNike continuă să crească permanent- distribuind produsele noastre în peste 50 de țări din întreaga lume. Creșterea noastră, realizată prin inovație, cercetare științifică și calitate superioara a produselor, ne determină să ne perfectionam permanent, să stabilim obiective inalte și să facem față noilor provocări.

MISIUNEA NOASTRA

Asiguram eficacitatea, siguranta, toleranta si un raport calitate/ pret cosumatorilor cu toate tipurile de piele, in special celor cu piele sensibila, hipersensibila si intoleranta. Depunem toate eforturile in activitatea de cercetare pe care o desfasuram si o atentie deosebita asupra produselor oferite clientilor nostri.

Garantia BioNike

 • Produse testate pentru nichel
 • Fara conservanti sintetici
 • Fara parfum
 • Fara gluten
 • Selectie stricta a ingredientelor
 • Formula placuta si foarte bine tolerata, bazata pe cele mai noi ingrediente active
 • Produse testate in vitro ce impiedica reactii ale pielii
 • Produse testate clinic sub supraveghere medicala
 • Studii, calitate superioara si inovatie.

Studiile noaste

Studiile riguroase efectuate in laboratoarele noastre sunt sutinute de catre laboratoare calificate cat si de unitatea de dermatologie a Universitatii, partenerii cu care colaboram prin intermediul personalului nostru calificat in domeniul cercetarii si dezvoltarii pentru a efectua teste, pentru a verifica calitatea și siguranța materiilor prime și, ulterior, siguranța și eficacitatea produselor finite prin intermediul unor teste stricte in vitro și studii clinice.

Teste In Vitro

Suntem pionieri in realizarea testelor in vitro și am stabilit metode eficiente de testare cu mult înainte de elaborarea reglementărilor corespunzătoare pentru a realiza astfel de teste. Am realizat acest lucru prin investiții semnificative care vizează dezvoltarea testării IN VITRO pentru a efectua teste preliminare, pentru a evalua tolerabilitatea și siguranța produsului. In faza de dezvoltare, formulele sunt testate pe un model avansat de piele care reproduce functiile si reactiile pielii umane, in conformitate cu regulile actuale ale cosmeticelor care solicita asemenea teste.

Testele nu sunt realizate pe animale.

Adoptarea acestor metode de testare alternative de catre BioNike demostreaza inca o data ca angajamentul companiei noastre: calitate, inovatie, formule de incredere se imbina perfect cu etica si constientizare fata de cele mai noi formule disponibile.

Teste clinice In Vivo

Testele clinice-cosmetice riguroase, efectuate pe voluntari sanatosi, la unitatile de testare calificate si la unitatile de testare universitare si intotdeauna sub supraveghere dermatologica, certifica toleranta excelenta si eficacitatea produselor BioNike. In anumite cazuri, produsele sunt testate de asemenea pe subiecti cu piele sensibila, pentru a arata ca produsele sunt potrivite persoanelor cu pielea sensibila si hipersensibila. In ceea ce priveste eficacitatea produselor efectuam teste atat in vitro si in vivo selectate in functie de tipul produsului si parametrii de eficacitate investigati. Testele efectuate pe produsele noastre includ:

 • Teste in vitro de tolerabilitate efectuat pe un model de piele care reproduce functiile si reactiile pielii umane
 • Teste in vivo de tolerabilitate (testul plasturelui) pe subiectii/ persoanele cu piele sensibila
 • Testarea in vivo supravegheată instrumental și dermatologie
 • Testul de utilizare a produselor pe voluntari pentru a evalua plăcerea produsului perceput la utilizare

Toate testele sunt efectuate pentru a ne asigura că oferim formule de înaltă calitate, inovatoare și fiabile utilizatorilor finali permanent.

FILOZOFIA NOASTRA / Ce inseamna “FARA”

Produsele noastre nu contin substante identificate de catre literatura de specialitate/ dermatologica, ca fiind responsabile pentru numeroase tipuri de alergii, lucru care ne-a determinat sa fabricam produse:

 • Fara Conservanti
 • Fara Parfum
 • Fara Gluten
 • Testate pentru Nichel

“Filozofia noastra FARA este rezultatul unor cercetari constante incepute in anii 1990, pe care le derulam si astazi si care ne-au permis sa dezvoltam permanent strategii/produse noi inovatoare.